Menu

Nyheter om bitcoin, kryptovalutor och blockchain

Vi har sett en kraftig uppgång och därmed hög volatilitet. Värdet drivs främst av spekulation vilket gör det omöjligt att göra rimliga prognoser. Förlorarna är de som investerar pengar som de inte har råd att förlora. Det är snabba nedgångar om du går in vid fel tillfälle, säger Kristian Gårder. Ett tydligt mönster är att bitcoinkursen följt aktiebörserna nedåt i spåren av den kraftiga ränteuppgången. HFD konstaterar att det inte finns någon närmare vägledning i förarbetena om vad som innefattas i begreppet informationsbehandling.

  • Media­Nu förbjuder Facebook reklam för kryptovalutor, Twitter kan minska gapet till Facebook och investmentfirma vill köpa del av Reuters.
  • Blockkedjan är tillgänglig för alla, men kan bara ändras med datorkraften hos flertalet av nätverket.
  • Det mest kända och i särklass största virtuella betalningsmedlet är bitcoin.
  • Det har hänt http://edgarxwko209.simplesite.com/452741152 förr och kan hända igen som en följd av coronakrisen, säger Ed Saiedi, en av forskarna bakom studien.
  • Vanliga stopp stänger din position på en viss nivå, men förhindrar inte slippage om marknadspriset rör sig snabbt.

Biden-administrationens alltför ambitiösa klimatförändringsagenda möter opposition i kongressen, men kriget mot kol-, olja- och naturgasproduktion... Den brittiska intresseorganisationen för havsbaserad vindenergi OWIC ska tillsammans med University of Anglia skapa ramarna... Det danska 3D-skrivarföretaget har ingått ett exklusivt avtal med General Electric, där även den amerikanska... Idag grundläggs många nya byggnader med prefabricerade betongpålar som installeras för att ge en stabil... Regeringen har gett Energimarknadsinspektionen i uppdrag att följa upp nio åtgärder som ska förbättra...

Så i runda slängar finns det uppskattningsvis knappt 15 miljoner bitcoins på marknaden idag och ytterligare 2,4 miljoner kvar att utvinna. En annan aspekt, som lyfts fram i kryptoguiden.se, är att det finns ett antal kryptovalutor vars elförbrukning är långt mindre än den ledande enheten bitcoin. Kritiken mot den höga energianvändningen kan också sägas halta något, eftersom den borde jämföras med elförbrukningen bestcoin.se som de existerande vanliga valutorna och deras omfattande infrastruktur alstrar. När allt fler länder oroar sig för följderna av de elslukande kryptovalutorna ser sig företagen om efter andra möjligheter att försörja datorerna med tillräckligt mycket kraft. I USA har företaget Stronghold Digital Mining gjort iögonfallande affärer i den kolrika delstaten Pennsylvania, rapporterar IT-magasinet Sweclockers.

Bitcoin på högsta nivån sedan maj

Att stora etablerade betalföretag som Paypal har börjat erbjuda sina kunder att göra bitcoinbetalningar har ökat intresset och gjort det lättare att köpa bitcoins. Kryptovalutor har också gradvis blivit mer accepterade som en godtagbar investeringstillgång. Därtill finns numer en hel del finansiella instrument såsom en fungerande terminsmarknad för bitcoin och fonder och andra investeringsprodukter med inriktning på kryptovalutor. Den här utvecklingen har bidragit till att öka intresset från professionella investerare även om merparten av pengarna fortfarande kommer från privatpersoner.

Go Back

Comment

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.